Civil célokat alakítunk
vállalati célokká

 

Meghosszabbítva! Good Impact 2020 - Pályázati felhívás

 

Logo gi kicsi

Pályázatot hirdetünk civil szervezetek számára a 2020-as Good Impact rendezvényen való részvételre. Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, amelyek szeretnék vállalatoknak szóló szolgáltatásaikat bemutatni és megvételre kínálni. Cél a társadalmi felelősségvállalás előmozdítása.

 

A Good Impact rendezvényen civil szervezetek mutatják be szolgáltatásaikat szórakoztató formában vállalatok számára. A rendezvény szervezői szeretnék erősíteni a vállalatok és civil szervezetek közötti együttműködést, és megmutatni a két szektornak az egymásban rejlő partnerség lehetőségét

 A részvétel jogát 5 civil szervezet pályázás útján nyerhetik el.

 

A pályázati kiírás itt tölthető le: Pályázati kiírás

A pályázati adatlap elérhető itt: Pályázati adatlap

Kitöltési útmutató: Kitöltési útmutató

 

Határidő: 2019. november 27.(meghosszabbítva)

A beérkezett pályázatokat egy szakmai zsűri véleményezi és értékeli.

 

A Good Impact esemény időpontja: 2020. január 30.

 

A Good Impact rendezvényt a Civil Impact Nonprofit Kft. szervezi. A Civil Impact Nonprofit Kft. küldetése, hogy partnerségeket hozzon létre civil szervezetek és vállalatok között, elősegítve civil szolgáltatások létrejöttét és hidat képezve a két szektor között.

 


 

Több mint 10 vállalati partnerrel indul újra a 4. Civil Akadémia

FB kép

 

CIVIL AKADÉMIA – KÉPZÉSI FELHÍVÁS

 

Profilképzés és mentorprogram civil szervezetek számára 

 

Szeretnél vállalatokkal együttműködni, de nem tudod hogyan indulj el? Azt gondolod, hogy szervezeted olyan tudás birtokosa, mely egy vállalat számára is izglmas lehet és értéket képviselhet? Keresed az utakat szervezeted programjainak, vállalt tevékenységeinek finanszírozására? Szeretnéd bővíteni civil és vállalati kapcsolati hálódat, network-rendszeredet?

 

Akkor foglalj helyet most a 2019. őszén induló Civil Akadémián!

 

A Civil Impact Nonprofit Kft. immár negyedik alkalommal indítja újra Civil Akadémáját civil szervezetek képviselői számára.

A képzés fő célja, hogy a civil résztvevők olyan tudást sajátítsanak el, mely a vállalatokkal való együttműködésben segíti őket annak érdekében, hogy professzionális alapokon működő szolgáltatásokat, társadalmi befektetési programokat tudjanak nyújtani a for-profit szektor képviselői számára.

Képzésünk olyan egyedi mentorprogrammal egészül ki, melyben vállalati vezetők bevonásával a civil szervezet képviselője folyamatos tanácsadást és gyakorlati segítséget kap, így a Civil Akadémián a vállalati működésbe is betekintést nyerhet.

 

A képzésen való részvétel fő előnyei:

  • Megismerkedhetsz vállalati vezetőkkel, akik fogékonyak a civil-vállalati együttműködésekre és keresik a partnerséget.
  • CSR, HR és kommunikációs vezetőktől kaphatsz praktikus gyakorlati tanácsokat szolgáltatási portfóliód kialakításával kapcsolatban.
  • Megismerkedhetsz hasonló cipőben járó civil szervezeti vezetőkkel és tapasztalataikkal.
  • Elsajátíhatod a szolgáltató civil szervezet kialakításához szükséges praktikus ismereteket, alapokat, szemléletet, és megmutatjuk, hogyan válhat értékké szaktudásod egy vállalati rendszeren belül.

Az Akadémia induló létszáma: 12-15 fő

 

A képzés hossza: 5 hét (4+1 modul, hetente 1 alkalommal) + mentorképzés (4-5 hét)

 

A képzés költsége: 45.000 Ft/fő (A képzési díj tartalmazza az előadásokat, a mentor programot, szükséges oktatási segédanyagot, kávészünetet és a szendvicsebédet.)

 

Befizetés módja: A képzés díját az alábbi bankszámlaszámra kérjük átutalni:

Civil Impact Nonprofit Kft., Erste Bank – számlaszám: 11600006-00000000-73731395; megjegyzés rovatban: Civil Akadémia.

 

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 13. 

Jelentkezés: EZEN A LINKEN és a befizetést igazoló dokumentum visszaküldésével az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

További információ: Fürdős Réka - 06703707603

 

 


 

2018-ban is Civil Akadémia

Újra elindítjuk civil szervezeteknek szóló különleges mentorprogrammal kiegészített képzésünket a vállalati együttműködésekről.  
Szeretnél vállalatokkal együttműködni, de nem tudod, hogyan indulj el? Azt gondolod, hogy civil szervezeted olyan tudás birtokosa, mely egy vállalat számára is értéket képviselhet? Keresed az utakat szervezeted vállalt tevékenységeinek finanszírozására? Szeretnéd bővíteni civil és vállalati kapcsolati hálódat?

Akkor foglalj most az októberben induló Civil Akadémián!

 
A képzés célja:
A képzés fő célja, hogy a résztvevők olyan tudást sajátítsanak el, mely a vállalatokkal való együttműködésben segíti és fejleszti őket annak érdekében, hogy professzionális alapokon működő szolgáltatásokat, társadalmi befektetési programokat tudjanak nyújtani a for-profit szektor képviselői számára.
 
Képzésünk olyan egyedi mentorprogrammal egészül ki, melyben vállalati vezetők bevonásával a civil szervezet képviselője folyamatos tanácsadást és gyakorlati segítséget kap, így a képzés során a vállalati működésbe is betekintést nyerhet.
  

Az akadémián való részvétel fő előnyei:

 - Megismerkedhetsz vállalati vezetőkkel, akik fogékonyak a civil-vállalati együttműködésekre és keresik a partnerséget.
  - CSR, HR és kommunikációs vezetőktől kaphatsz praktikus gyakorlati tanácsokat szolgáltatási portfóliód kialakításával kapcsolatban.
 - Megismerkedhetsz hasonló cipőben járó civil szervezeti vezetőkkel és tapasztalataikkal.
  - Elsajátíhatod a szolgáltató civil szervezet kialakításához szükséges praktikus ismereteket, alapokat, szemléletet, és megmutatjuk, hogyan válhat értékké szaktudásod egy vállalati rendszeren belül.
 

Az akadémia induló létszáma: 10-12 fő
 A képzés hossza: 5 hét (4+1 modul, hetente 1 alkalommal) + mentorképzés (4-5 hét)
 A képzés költsége: 45.000 Ft/fő
 A képzési díj tartalmazza: az előadásokat, a mentor programot, szükséges oktatási segédanyagot, kávészünetet és az ebédet. 

JELENTKEZÉS:

Töltsd ki Űrlapunkat itt: https://bit.ly/2NXA8CQ

KÉPZÉSI MODULOK:
 

1. A szervezetfelmérés, a külső-belső helyzetfelmérés technikái
Időpont: 2018. október 5. (9:00-15:00)
2. Üzleti terv készítésének és a szolgáltatás kialakításának alapvetései
Időpont: 2018. október 12. (9:00-15:00)
3. A szolgáltatási portfólió értékesítése, tárgyalástechnika
Időpont: 2018. október 19. (9:00-15:00)
4. Projektmenedzsment, kommunikáció és hatásmérés
Időpont: 2018. október 26. (9:00-15:00)
5. Prezentációs technikák
Tervezett időpontja: 2018. november 16. (9:00-15:00)
 
A mentorprogram tervezett időpontja: 2018. október 26 és 2018. november 16. között.
Prezentáció tervezett időpontja: 2018. november 23.
 
A mentorprogramban való részvételre felkért vállalatok:

PwC Magyarország
E.ON
Erste Bank Zrt.
Tata Consultancy
BP Business Service Centre
Dechatlon Magyarország
dm Drogerie Markt
Mavir Zrt.
NN Biztosító Zrt.
Union Biztosító
 
A képzés részletes leírása:  http://bit.ly/2M5VcoV


 

Esélyek Utcája

 

Lassan sugárúttá válik az Esélyek utcája, Újbuda Önkormányzatának civil-vállalati-önkormányzati együttműködését célzó projektje. A Civil Impact közreműködésével megvalósuló program novemberi eseményén a résztvevők a három szektor közötti win-win, pontosabban win-win-win kapcsolatok lehetőségét vizsgálták meg.

eselyek utcaja cover

Az Esélyek utcája májusban indult el, egy lakosságnak szóló minifesztivállal, és egy a fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás területén dolgozó szakembereknek szóló workshoppal. A civil-vállalati-önkormányzati párbeszéd olyan sikeresnek bizonyult, hogy egy újabb találkozóra is igény mutatkozott. Erre került sor november 10-én, és ismét egy jó hangulatú és tartalmas kapcsolatépítésben vehettek részt az eseményre látogatók. A world cafében a társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepekről is folyt a beszélgetés, és szóba került CSR szakma slágertémája, a társadalmi befektetési programok mérhetősége is az eseményen.

 

További információ: http://eselyekutcaja.ujbuda.hu

 


Manna Suli Program

 

A Civil Impact Nonprofit Kft-t választotta partneréül hiánypótló társadalmi befektetési programjának kidolgozásához és megvalósításához a Manna Natúr Kozmetikum. A természetes életmódot támogató Manna 12-13 éves lányok számára tart edukációs sorozatot, amelynek fő témája a kamaszkori változások. A sorozat előadói Hoppál Bori, ismert testtudat kutató, és Varga-Darabos Andrea, a Mannaszappan alapítója.UjMannaSuliLogo2

 

Az április óta folyó személyes előadásokon a lányok nyíltan kérdezhetnek az őket érintő témákról a menstruációtól a pattanások kezeléséig. A cél a serdülőkori változások természetessé tétele egy gátlásos és gyakran információhiányos korosztály számára. A Manna Natúr Kozmetikum és a Civil Impact is rendkívül sok pozitív visszajelzést kapott az elmúlt hónapokban pedagógusoktól, iskolaigazgatóktól, szülőktől és gyerekektől arról, hogy ez a találkozás mennyi új információval szolgált, mennyire más megvilágításba helyezi a nővé válás, a testtudatosság, a testápolás kérdését és mennyire más szemléletmódot közvetít, mint amit eddig megszokhattunk.

 

Videó a programról:


Partneri lehetőségek civil szervezeteknek

 

Civil Impact esemény

A fenti címmel tartottunk bemutató előadást érdeklődő civil szervezeti képviselőknek november 22-én. Bemutattuk, hogy hogyan és miért érdemes csatlakozni adatbázisunkhoz, amely alapján partnerségeket tudunk ajánlani vállalatoknak és rendezvényszervező cégeknek.

bubbles background

 

A Civil Impact fő tevékenysége partnerségek létrehozása civil szervezetek és vállalatok között. Ezt tesszük úgy, hogy civil szolgáltatásokat ajánlunk vállalatoknak, illetve civil rendezvényelemeket ajánlunk rendezvényszervező cégeknek. Ha nonprofit szervezetet képviselsz, és szeretnéd, hogy a ti szolgáltatásotokat vagy rendezvényelemeteket is megvételre kínáljuk, nem kell mást tenned, mint jelentkezni adatbázisainkba.

 

Kétféle adatbázisunkba tudsz jelentkezni:

1. vállalatoknak kínált szolgáltatással a Szolgáltatási adatbázisba,

2. vállalati rendezvényekhez nyújtott programelemmel a Rendezvényes adatbázisba.

 

Jelentkezni ezen a linken elérhető űrlapunkon tudsz: https://goo.gl/forms/X6k10BlRHQ2KfZFG2

Nem muszáj minden rubrikát kitölteni, de akár mindkét adatbázisba is tölthetsz fel programot. Több projektet is feltölthetsz, ebben az esetben a szervezet adatait nem kell újra megadni. Mentésre az űrlapon nincs lehetőség. A regisztráció díjmentes, csak sikeres közvetítésért kérünk közvetítői díjat! A feltöltéssel kapcsolatos kérdésekkel keress minket telefonon vagy e-mailben!

 

Ha nincs még szolgáltatásotok vagy rendezvényelemetek, amelyet ajánlanál vállalatoknak, akkor szívesen segítünk portfóliótok kialakításában. Keress bennünket elérhetőségeinken!

 

Az esemény fotói: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.708030696012222.1073741831.599029580245668&type=1&l=4058b6a822

 


Új HR és CSR eszköz Magyarországon

 

Incorpora - A vállalati felelősségvállalás új módja

 

A Civil Impact büszkén mutatja be az Incorpora programot, amely vállalatok számára kínál megoldást az egyik legaktuálisabb HR-es kihívásra, a szabad munkaerő megtalálására és integrálására. Az Incorpora emellett a felelős vállalati magatartás új eszköze is, hiszen a hátrányos helyzetű munkavállalók munkahelyi elhelyezését tűzte ki célul.

 

Logo Incorpora

A munkáltatókkal civil szervezeti szakemberek dolgoznak együtt, akik különböző érintetti csoportok – megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, nők, pályakezdő fiatalok és mélyszegénységben élők –munkaerőpiaci integrációjának szakértői. Ezzel a vállalatok számára ingyenes szolgáltatással tanácsadóink tehermentesítik a toborzással foglalkozó kollégát.  Az Incorpora által biztosított felelős foglalkoztatási forma számos előnnyel jár egy munkáltató számára és új lendületet ad a társadalmi fenntarthatósági törekvéseknek.

 

A program magyarországi koordinációját Civil Impact látja el, megvalósulását a „la Caixa” Alapítvány és az ERSTE Alapítvány támogatja.

 

További információ: www.incorpora.hu

 


Munkatársak bevonása CSR programokba

Fenntarthatósági napok

 

A Civil Impact által szervezett fenntarthatósági rendezvények több célt szolgálhatnak: erősíthetik a fenntarthatósági törekvések szélesebb körű elfogadását, növelhetik a munkavállalók társadalmi és környezeti fenntarthatósági ügyek iránti érzékenységét, civil szervezeti együttműködéseket valósíthatnak meg, amelyek segítik a jövőbeli támogatási vagy önkéntes projekteket.

 

Előnyök:

- Az általunk szervezett fenntarthatósági napok egyik előnye, hogy a résztvevők száma rugalmasan növelhető, akár 200 fő feletti létszámot is tudunk kezelni.

- Kipróbált eszközökkel a Civil Impact elősegíti az aktív részvételt, a munkavállalók lelkesedését, a személyes motivációk megtalálását.

- A résztvevők közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a civil szervezetek célcsoportjaival, például fogyatékos emberekkel, rászorulókkal.

- A munkatársak belekóstolhatnak többféle önkéntes programba, amelyeket a rendezvény után is végezhetnek.

 

A Civil Impact többek között a Microsoft Magyarországnak szervezett fenntarthatósági rendezvényeket, amelyről beszámolót a honlapunkon olvashat.

 


A Good Impact rendezvény utóélete

 

Logo gi kicsi

A májusi Good Impacten 8 civil szervezet mutatta be szórakoztató formában szolgáltatásait vállalatok számára. A rendezvény fő célja az volt, hogy erősítse a vállalatok és civil szervezetek közötti együttműködést és megmutassa a két szektornak az egymásban rejlő partnerség lehetőségét. A felkínált nyolc üzleti szolgáltatásból az eseményen hat gazdára talált, volt, akinek több vásárlója is akadt. A Good Impacten olyan felelős vállalatok vásároltak szolgáltatásokat, mint az NN Biztosító Zrt., a Microsoft Magyarország, a Prekomment Kft., a Szerencsejáték Zrt., az Accor-Pannonia Hotels Zrt. és a PwC Magyarország.

 

De a Good Impact itt nem ért véget: a vállalatok a rendezvényen kívül is felkeresték kiállítóinkat, így további együttműködések születtek. Megvalósult együttműködésekről tud beszámolni több nonprofit szervezet is, a Microsoft Vállalati Fenntarthatósági és Önkéntes Napján például 3 „goodimpactes” civil is bemutatkozhatott (GAK Nonprofit Közhasznú Kft, Élelmiszerbank Egyesület, PMGYIA), a Kapcsolódó Nevelés Egyesület pedig októberben indítja el „Kapcsolat Szerviz” tréningjét két vállalati partnerénél.

 

További információ: www.goodimpact.hu

 


„Mentés Másként” vol. 2.

Microsoft Fenntarthatósági Nap

 

A második Microsoft Vállalati Fenntarthatósági és Önkéntes Napon civil szervezetek tartottak interaktív érzékenyítő és tudatformáló napot. A Civil Impact által szervezett eseményen 6 non-profit szervezet mutatkozott be a MS munkavállalóknak, és kínált helyben elvégezhető értékteremtő önkéntes munkát. A rendezvényre olyan alapítványokat és egyesületeket hívtunk meg, amelyek területükön kimagasló eredménnyel dolgoznak. Az érintett fenntarthatósági területek: fogyatékos emberek integrációja, környezetvédelem, gyermek- és ifjúságvédelem, mélyszegénységben élők támogatása.

  JAN6610   JAN6489    JAN6512 

 

 

A résztvevő civilek: Babatvölgyi Biokertészet, Hősök Tere, Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Nem Adom Fel Alapítvány, Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány, Pillekő Egyesület.

 

A nap celebjei Novák Péter és Hajós András voltak – az ő segítségükkel próbáltuk a téma fontosságát hangsúlyozni, a részvételt növelni, valamint később a nap „útravalóit” összegezni.

 


Sikerrel zárult az első Good Impact fenntarthatósági esemény

Jótékonysági konyha, raklapból bútorkészítés, biciklivel hajtható turmixgép – csak néhány részlet abból a nyolc szolgáltatásból, akik május 10-én lehetőséget kaptak a bemutatkozásra az első Good Impact fenntarthatósági eseményen. A rendezvény fő célja az volt, hogy erősítse a vállalatok és civil szervezetek közötti együttműködést és megmutassa a két szektornak az egymásban rejlő partnerség lehetőségét.

 

good impact

 

A szolgáltatások egységesen kétszázezer forintba kerültek és összesen 1,6 millió forint értékben kötött üzletet a két szektor. Számos olyan érdeklődő vállalattal is találkozhattak a civil szervezetek, akik szívesen működnének velük együtt akár más üzleti feladatban.

 

A Good Impacten olyan felelős vállalatok vásároltak szolgáltatásokat, mint a Microsoft Magyarország, a Prekomment Kft., az NN Biztosító Zrt., a Szerencsejáték Zrt., az Accor-Pannonia Hotels Zrt. és a PwC Magyarország.

 

További info: www.goodimpact.hu

 

 


 

Friss fenntarthatósági esemény

Good Impact - a civil-vállalati partnerségért

 

A Good Impact fenntarthatósági forgatagon civil szervezetek

öt érzékszervre ható bemutatókkal kínálják megvételre vállalati projektjeiket

2016. május 10-én a Várkert Bazárban.

 

A vállalatok és nonprofit szervezetek együttműködéséből olyan projektek születhetnek, amelyek jobbá tehetik társadalmunkat és környezetünket. Sokszor maguk a résztvevők sincsenek tisztában azzal, hogy milyen jó hatásokat indítanak el programjaikkal. A Good Impact azért jött létre, hogy találkozhassanak azok, akik elindítják ezeket a jó hatásokat.

 

A Good Impact rendezvényen civil szervezetek szórakoztató formában, ún. „showroomokban” mutatják be és kínálják megvételre szolgáltatásaikat vállalati döntéshozóknak. Ezek a projektek a vállalatok számára kialakított valós szolgáltatások, és egyben a társadalmi és környezetei fenntarthatóságot is szolgálják.

 

good impact logójaA szervezők hisznek abban, hogy a civil szektorban összpontosuló tudás a vállalatok számára érték, és a két szektor találkozója serkentheti a szektorok közötti valós piaci folyamatokat, ezáltal a hosszútávú és fenntartható működést.

 

Időpont: 2016. május 10.

Helyszín: Várkert Bazár

RegisztrációEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Eseményhttps://www.facebook.com/events/1600844923572751/

 

 

A Good Impact eseményt az ERSTE Alapítvány támogatja.

 

 

 


Sikerrel zárult a Civil Akadémia

Prezentációk a „Mentorok Házában”

A Civil Impact tudásmegosztási projektjének 2015-ös eseménye, a Civil Akadémia azt a célt tűzte ki, hogy magyarországi non-profit szervezeteknek nyújt gyakorlatorientált képzést a piaci szolgáltatások kialakításáról és a for-profit szektorban való értékesítésről. Tapasztalataink azt mutatják, hogy noha a civil szervezetek egyre jobb és piacképesebb szolgáltatásokat tudnak előállítani, mégis számos ponton iránymutatásra van szükségük, hiszen újra kell gondolniuk piaci stratégiájukat, sőt egyfajta üzleti szemléletet és megújuló, szolgáltató civil szervezetet kell kialakítaniuk.

 

Bővebben...