A Civil Impact
non-profit szervezetek és vállalatok közötti együttműködéseket támogatja.
A kapcsolódások formája lehet
jótékonysági csapatépítés, vállalati önkéntesség, zöld projekt,
gyermekeket vagy rászorulókat támogató program.

button 01


A Civil Impact
megtalálja civil szervezeti partnereit, akikkel megvalósíthatja
fenntarthatósági törekvéseit egyedi szolgáltatások, rendezvények,
tudásmegosztás által. 

 

Civil partnerkereső

icon 01
Civil-vállalati együttműködés,
társadalmi befektetési programok

Rendezvények

icon 02
Karitatív csapatépítés,
felelős és fenntartható rendezvények

Civil Akadémia

icon 03
Non-profit szervezetek fejlesztése
mentorprogrammal

CSR szolgáltatások

icon 04
Kommunikáció, munkavállalói elköteleződés
CSR jelentések

button 01

 

 

TOP 5 projektünk

Microsoft Fenntarthatósági Nap
Manna Suli
Incorpora – HR megoldás
Good Impact

Civil Impact Blog ajánló

Első cím
Második cím
Harmadik cím
Negyedik cím
Ötödik cím

Hírlevél

Feliratkozás

 
 
 
 

A Good Impact célja, hogy különleges civil szolgáltatásokat kínáljon megvételre vállalati partnerek számára. Ezt nem lehet egyszerűen elmondani: próbálja ki, élje át, szagolja meg, vegye kézbe ezeket a szolgáltatásokat!

 

A Good Impact az öt érzékszervre ható különleges piactér, ahol persze sokat hallhatunk felelősségvállalásról, HR folyamatokról, employer brandingről, de ennél garantáltan többet kapnak vendégeink. Minőségi civil kapcsolatokat, üzleti lehetőségeket, hol érzékeny, hol szórakoztató bemutatókat, jó energiákat és egy hiperaktív Novák Pétert.

 

A civil szervezetek, akik 2018-ban elnyerték a jogot a projektjeik bemutatására:

 

"Jövőt nekik is" Alapítvány, Alapítvány a Budapesti Állatkertért, Bike Maffia Egyesület, Egyesek Ifjúsági Egyesület, Igazgyöngy Alapítvány, Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány, Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, Szatyor Közösség a Környezettudatos Életmódért Egyesület

logo jovotnekikis horizontal"Jövőt nekik is" Alapítvány

Az alapítvány 24 éve segíti a tordasi Egyesített Szociális Intézmény értelmileg akadályozott, több esetben halmozottan is sérült lakóit. Életminőségük javítása érdekében kulturális rendezvényekkel, sporteseményekkel, üdülési támogatásokkal segíti a bentlakókat. Látványos eredményeket értek el a fejlesztő foglalkoztatás és a Tordasi Műhely tevékenységének támogatásában. Az alapítvány Önkéntes Pontot is működtet Tordason, integrált foglalkozásokat tartva, népszerűsítve a fogyatékkal élők értékteremtő munkáját.

 

Szolgáltatás: OfficeDekor

 

Szolgáltatásunk során irodadekorációkat készítenek értelmileg akadályozott munkatársaink a vállalat dolgozóival közösen. Cél, hogy a cég dolgozói együtt alkossanak, egy előre meghatározott szín és formavilág keretein belül. A helyszín és a feladatok kiválasztásának egyeztetése után mi összeállítjuk a megfelelő csomagot, majd az alapanyagokat a helyszínre szállítva, szervezetünk egy vagy több tagjának irányításával megkezdődhet a munka. Alapanyagaink újrahasznosítható tárgyak, organikus elemek, környezetbarát ragasztó és más dekor kiegészítők. A kész tárgyak a program végére akár szállíthatóak is lesznek. A kész termékek a közös tereket vagy irodákat fogják díszíteni. Szórakoztatásként a munkafolyamathoz csatlakozik a tordasi Szivárvány Együttes csapata valamint megismertetnék a színkottával a szolgáltatásban résztvevőket.

 

zoo logoAlapítvány a Budapesti Állatkertért

Az alapítvány a Fővárosi Állat- és Növénykertet segíti a jobb tartási körülmények kialakításában, a korszerűbb orvosi műszerek, hatásosabb gyógyszerek beszerzésében és a sokoldalúbb ismeretterjesztésben, lefedve azokat a területeket – például a fogyatékkal élő gyermekek élményterápiáját, – amelyekre az Állatkertnek már nincs kapacitása. Emellett az alapítvány biztosítja az Állatkert információs szolgálatát is. Legnépszerűbb akciójuk az örökbefogadási program és az esti séták szervezése.

 

Szolgáltatás: Gorillák vagy szurikáták?

 

Az Állatkert olyan különleges helyszín, amely egyedülálló élményeket adhat nem csak az évente itt megforduló milliónyi látogatónak, hanem azoknak is, akik meghatározott céllal keresik fel, például a vállalatokon belüli közösségek építésével kapcsolatban. „Állati jó” élményt nyújtunk, izgalmakban és tanulságokban bővelkedőt. Csapatépítő tréningünkön a résztvevők egy speciális kalandtúra keretében szakemberek segítségével jutnak különleges élményekhez. Egyedülálló helyszíneken, kivételes feladatokon keresztül érnek el az adott célok csoportos megvalósításához. Programunkban nemcsak a látogatók elől elzárt területek bekapcsolása jelent utánozhatatlan környezetet, hanem az Állatkert lakóinak, azaz az állatoknak a bevonása is. A csapatépítő programban résztvevők számára lehetőséget adunk a kontakt-állatokkal való ismerkedésre, illetve a különböző szociális közösségekben élő állati viselkedésminták (például a gorillák és a szurikáták) tanulmányozására.

 

logo BBMBike Maffia Egyesület

A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik dinamikusan növekvő civil közössége, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre. A szerveződés olyan emberekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. A rászorulók közvetlen támogatása mellett felvállalt szerepe a szervezetnek utat mutatni az egymásra figyelés, az empatikusabb magatartás és egy közös, élhetőbb világkép felé. Az egyesület célja a szemléletformálás, különösen a fiatalok körében.

 

Szolgáltatás: Csapatépítés a Bike Maffiával

 

Főzni csapatban mindenki szeret. A Bike Maffia a kerti partik hangulatát ötvözi a szociális segítségnyújtással. Vállalati csapatépítéseik alkalmával egy nagy üstben készül az étel – vagy készülnek a szendvicsek, – amelyeket közösen bringás vagy gyalogos csapatokban juttatnak el utcán élő hajléktalan embereknek a vendégek bevonásával. Míg az étel fő, a résztvevők interaktív érzékenyítő előadás keretein belül járják körbe az előítéleteket a hajléktalanság problémáján keresztül. A vendégek lazításként kocsma kvízben is részt vesznek, ahol a szórakoztató kérdések mellett szociálisan érzékeny témákat is érint a BBM kvízmestere. Ennek az egyedi csapatépítésnek köszönhetően, rendszerint mély benyomást tesznek a hallgatókra, visszajelzéseik alapján olyan folyamatokat indítanak el, melynek köszönhetően sokkal jobban figyelünk hajléktalan embertársainkra és személyes előítéleteinkre. 

 

egyesek logoEgyesek Ifjúsági Egyesület

Tevékenységük célja, hogy a fiatalok megismerjék saját erőforrásaikat és azokat tudatosan használva valósítsák meg személyes és szakmai céljaikat. Ezt képzésekkel, önkéntes programokkal, nemzetközi cserékkel és táborokkal, tematikus workshopokkal valósítják meg. Coaching szemléletű programjaikkal a fiatalok vállalkozókészségeinek fejlesztésére és az aktuális munkaerőpiaci beilleszkedésükre is fókuszálnak.

 

Szolgáltatás: Y, Z... – új generációk, új lehetőségek

 

Az Y, Z... szolgáltatás egy 5 órás workshop, amelynek célja hogy hatékonyabbá tegye a cégek humánerőforrás menedzsmentjét az Y, Z generációs és milleniál fiatalokra fókuszálva. A workshop lehetővé teszi a cégben dolgozó kollégák számára, hogy felülvizsgálják, átgondolják és fejlesszék kommunikációjukat és kapcsolódási technikáikat ezekkel a korcsoportú kollégákkal. A workshop során 15 év tapasztalatait és kipróbált eszközeit ötvöző módszertanunkkal adunk kommunikációs tippeket és eszközöket, hogyan érdemes a legfiatalabb generációba tartozó munkatársakhoz közelíteni oly módon, hogy azok motivációja és elköteleződése erősebb legyen. Élményalapú módszerrel mutatunk be megközelítéseket. Témáink: felelősségvállalás és tulajdonosi szemléletmód támogatása; aktív szereplőként való bevonás; visszajelzés és motiváció.

 

igazgyongy logoIgazgyöngy Alapítvány

Berettyóújfalu környékén, a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség egyikében dolgoznak. Fő feladatuk a tehetséggondozás, különös tekintettel a hátrányos helyzetű roma gyerekre. Ezt egy alapfokú művészeti iskola és egy tanoda fenntartásával végzik. Az oktatás mellett esélyteremtő, terepi munkát is végeznek. Komplex programjukat az oktatás, családgondozás, közösségfejlesztés – intézményi együttműködés hármas pillére határozza meg. A teljes modellfejlesztés terepe Told, egy kis zsákfalu. Többéves építkező munkájuk mérhetően pozitív változásokat mutat.

 

Szolgáltatás: Társasjáték-fejlesztés

 

Többéves szakmai tapasztalatuk felhasználásával kínálják a társasjáték-fejlesztői szolgáltatást. A fejlesztendő társasjáték témája – összhangban a vállalat profiljával – olyan területet érint majd, mely az alapítvány munkájának fókuszában áll. A szolgáltatás tehát egy fejlesztési folyamat koordinálása, egy termék létrehozása. A szolgáltatást megvásárló vállalat a folyamat végén egy print & play verzióban létrejött, saját társasjátékot kap, amelyet akár digitálisan, akár a nyomdai költségeket vállalva fizikai termékként terjeszthet. A fejlesztésbe bevont alkalmazottak egy kreatív munka során érzékenyülnek, egy fontos ügyről szereznek tapasztalatot, a vállalat egésze pedig saját terméken keresztül tehet hozzá az üggyel kapcsolatos pozitív változásokhoz.

 

Kék logó jpgKék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány

A Kék Pontot 1996-ban alapították. Egy hiánypótló intézményként jött létre, ahol komplex módon egy intézmény keretében összehangoltan nyújtanak egészségügyi, szociális és jogi szolgáltatásokat a pszichoaktív szerhasználó klienseknek. Missziójuk, hogy nem csak „gondozni” kell ezeket a klienseket, hanem a felépülésüket segíteni, támogatni őket a jobb életminőségük elérésében. Jelenleg az önkéntesekkel együtt közel 50 munkatársuk dolgozik a két drogambulancián, a prevenciós munkacsoportban és a különböző ártalomcsökkentő programjaikban.

 

Szolgáltatás: Recovery Open Urban Golf Day

 

A szolgáltatás során egy szórakoztató csapatépítő tréning keretében golfütők, labdák biztosításával lehetőséget adunk a városi golf kipróbálására. Magyarországon néhány éve jelent meg az urban golf közösségi sport. A hagyományos golftól eltérően szinte bármilyen helyszínen játszható, a cél pedig a labda eljuttatása egy megadott területre, vagy egy objektumhoz való hozzáérintése. A játék ún. céljai a Szabadság, Béke, Szeretet, Nagylelkűség, Hasznosság, Tudatosság és Mértékletesség erényeit szimbolizálják. A szolgáltatás hosszú távon a kiégés megelőzését, az örömgondozás elsajátítását teszi lehetővé. Az urban golf sporttevékenység erősíti a koncentráció készséget, segíti az önbizalom, az örömök megélését, a konstruktív szabadidő eltöltést és fokozza a munkahelyi produktivitást. A szolgáltatás olyan urban golfosok támogatásával valósul meg, akik tagjai klubunknak, főleg a felépülők, viselkedéses és szerhasználati problémákkal küzdők, és azok hozzátartozói.

 

kek vonal logoKék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993-as alapításának célja a bajba jutott gyermekek és fiatal felnőttek, illetve családjuk számára gyorsan elérhető, jó szakmai színvonalú segítség biztosítása problémáik megoldásában. Az alapítvány meghatározó szolgáltatása a 0-24 órában hívható, minden hálózatból ingyenesen elérhető lelkisegély vonal. Tevékenységüknek fontos terepe a gyerekek, fiatalok védelme az online világ kockázataitól, veszélyeitől. Rendszeresen tartanak rendhagyó foglalkozásokat iskolákban, táborokban, szülőknek, gyerekeknek, pedagógusoknak és a gyermekvédelemben dolgozó szakembereknek egyaránt.

 

Szolgáltatás: Cyberbiztonság a szűrőszoftvereken túl – a pániktól a megértésig

 

A Kék Vonalnál az a tapasztalat, hogy sok szülőt foglalkoztat és aggodalommal tölt el gyerekeik internethasználata. Lelkisegély-vonalunkon rendszeresen keresnek fel minket olyan szülők, akiknek a gyerekei online zaklatás áldozatává váltak, online ismerkednek, vagy küldenek magukról intim képeket és válnak visszaélés áldozataivá. Ahhoz, hogy biztonságosabb körülményeket teremthessünk a neten, a szülőknek tudásra, új nézőpontokra, más szemléletre van szüksége. Szolgáltatásunkkal hidat tudunk képezni az online bennszülöttek és szüleik között. A virtuális önmegjelenítés ugyanazokra a vágyakra, motivációkra építkezik gyereknél, felnőttnél egyaránt. Amint tudatosabbá válik saját közösségi médiajelenlétünk, gyerekeink online viselkedését is jobban megértjük. Saját tapasztalatokra, élményekre építve szeretnénk a szülőkhöz közelebb hozni gyerekeik online jelenlétének titkait, segítve őket abban, hogy gyerekeikkel együtt, partnerként tudjanak együttgondolkodni a közösségi média, online világ lehetőségeiről, kockázatairól és veszélyeiről.

 

thumbnailSzatyor Közösség a Környezettudatos Életmódért Egyesület

A Szatyor a fenntartható városi életformát népszerűsíti. Társadalmi vállalkozásuk két lábbal áll a földön. Egyesületük szemléletformáló programokat szervez: szezonális főzőkurzusok, táplálkozási workshopok, termelői kirándulások formájában. Egyúttal egy bevásárló közösséget és boltot működtetnek, hogy küldetésüket, a városlakók ellátását minőségi, megbízható élelmiszerrel a gyakorlatban is megvalósítsák. Friss termékeik nagy része 50 km-es távolságból érkezik, helyi, fenntartható gazdaságot működtető termelőktől, ezzel segítve a termelőket és tehermentesítve a környezetet.

 

Szolgáltatás: Szatyor gondolat Ébresztő! reggeli

 

Mitől indul jól a reggel? Mit szólnátok egy kiadós, egészséges reggelihez és egy gondolatébresztő beszélgetéshez arról, hogyan tudnánk az ételt és az étkezést az őt megillető helyre tenni az életünkben? Könnyen elsajátítható tippek, szokások az egészségünk, a környezetünk és a pénztárcánk védelmében egy rohanó világban, ahol az egészséges reggeli misztériuma nehezen találja meg helyét. Energizáló reggeli, serkentő gondolatok a helyi élelmiszerekről, organikus gazdálkodásról, környezeti lábnyomról, zero waste konyháról, mindful eatingről, slowfoodról, fair trade-ről. Mozgalmas, interaktív játékok, igény szerint angolul is.