Incorpora - A vállalati felelősségvállalás új módja

A Civil Impact egyik büszkesége az Incorpora program, amely vállalatok számára kínál megoldást az egyik legaktuálisabb HR-es kihívásra, a szabad munkaerő megtalálására és integrálására. Az Incorpora emellett a felelős vállalati magatartás új eszköze is, hiszen a hátrányos helyzetű munkavállalók munkahelyi elhelyezését tűzte ki célul. Egyesíti a munkáltatói és társadalmi érdekeket. Az ingyenes szolgáltatás során egy átfogó folyamatot kínálnak a vállalatoknak a kiválasztástól a munkahelyi beilleszkedés támogatásáig.


A munkáltatókkal civil szervezeti szakemberek dolgoznak együtt, akik különböző érintett csoportok – megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, nők, pályakezdő fiatalok és mélyszegénységben élők – munkaerőpiaci integrációjának szakértői. Ezzel a vállalatok számára ingyenes szolgáltatással tanácsadói tehermentesítik a toborzással foglalkozó kollégát. Az Incorpora által biztosított felelős foglalkoztatási forma számos előnnyel jár egy munkáltató számára és új lendületet ad a társadalmi fenntarthatósági törekvéseknek. Ráadásul a megváltozott munkaképességű, pályakezdő és más hátrányos helyzetben lévő munkavállaló foglalkoztatásával a vállalatok olyan kedvezményekhez jutnak, amellyel csökkenthetik kiadásaikat.

 

Ma már egyfajta fogyasztói elvárás a vállalatokkal szemben az etikus magatartás, a fenntarthatóság támogatása. A munkavállalók is szívesebben dolgoznak egy olyan cégnél, amely tesz a szociális kirekesztés ellen, ez elősegíti a vállalat hírnevének erősödését. A hátrányos helyzetben élő emberek alkalmazása a társadalomnak is előnyös, hiszen a szociális kiadások csökkennek, létrejön egy befogadó szemlélet.

 

A program magyarországi koordinációját Civil Impact látja el, megvalósulását a „la Caixa” Alapítvány és az ERSTE Alapítvány támogatja.